Американската метъл група "Годсмак" се завръща в България за третия си концерт - той е насрочен за 25 октомври 2022 г. в столичната зала "Арена армеец", съобщиха организаторите от BLM.

Бандата на харизматичния Съли Ерна обеща, че отново ще дойде в страната ни на 30 март 2019 г., когато изнесе паметно шоу като част от световното си турне, а кадри попаднаха в издадения по-късно клип на песента Under your scars. 

Групата е свирила и в Бургас, а Ерна казваше в интервюта, че България е "втората му родина" и че се "чувства като българин". Той представи автобиографията си в страната ни, участва и във филм.

В концерта на 25 октомври догодина феновете ще чуят всичките им хитове и нови парчета. Очаква се щатската рок банда да издаде осмия си студиен албум през следващата година, съобщават от BLM.

"Годсмак" притежава наградата "Артист на годината" на "Билборд" през 2001 г. и е номинирана 4 пъти за "Грами". Групата е реализирала продажби от над 20 милиона албума в цял свят и три последователни диска са били под номер 1 в Билборд топ 200. Това я нарежда до величия като "Ван Хален", U2, "Металика", "Дейв Матюс бенд" и "Линкин парк", които имат същия успех.

„С изключение на дъщеря ми, групата е нещото, което ме прави истински горд. Това е най-дългата връзка, която успявам да поддържам и съм изключително горд, защото сме минали през всичко заедно от най-тежкото, до най-хубавото“, споделя Ерна, който заедно с Тони Ромбола (китара), Роби Мерил (бас) и Шанън Ларкин (барабани) отново зарадват българските си фенове.

Билетите влизат в продажба на 20 декември, понеделник, от 12:00 часа в мрежата на "Ивентим".

А стига COVID-19 и мерките срещу него да не попречат отново, 2022 г. се очертава доста гореща за феновете на твърдия звук. 

На 20 април пореден концерт в страната ни ще изнесе "Хелоуин" - отново в "Арена армеец". 

Фестивалът Hills of rock ще има две издания - на 2-3 юли в София и на 21-23 юли в Пловдив. В парка на столичното летище ще "забият" Five finger death punch, "Пласибо", "Дубиоза колектив" и т.н.

Под тепетата се очакват "Слипнот", "Сабатон", "Тестамент" и др.

Midalidare Rock in the Wine valley пък е на цели 4 дати (14-17 юли) край Чирпан. Хедлайнери в последния ден са "Джудас прийст", а в предишните Within Temptation, "Рънинг уайлд" и "Уайтснейк". Последната група ще е на прощално турне (поредно) и се очаква това да е последната й изява в България.