Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Този петък – 10 декември – е Международният ден на правата на човека. За четиринадесета поредна година Българският хелзинкски комитет ще отбележи датата като награди хората и организациите с правозащитна доблест, които са изпъкнали през последната година, за да огласи и поощри дейността им.

Церемонията на наградите „Човек на годината“ 2021 г. ще се състои едновременно онлайн и на живо. Събитието ще се излъчва в реално време със свободен достъп в социалните канали на БХК. Започваме в 18:00 ч. и всички са поканени!

Заради противоепидемичните мерки броят на гостите е ограничен. При интерес да отразите церемонията на място, да се срещнете с номинираните и първи да научите имената на отличените, моля свържете се с нас предварително!

„Човек на годината“ е инициатива, целяща да популяризира и подкрепи организации, хора и каузи, които са направили предходната година по-добра и справедлива с работата си в защита правата на човека, закрила на животните и опазване на околната среда.

Номинациите за 2021 г. са над 90 за общо 65 личности и организации, като по традиция независимо жури определи кои от тях са най-достойни за голямата награда. Освен нея, журито отреди още 10 специални приза, включително на природозащитни активисти, журналисти и хора със заслуги в различни сфери на правозащитността в България.

Уникалната визия на „Човек на годината“ за 2021 г. е дело на илюстраторката Миглена Папазова.

Победителите и всички номинации ще бъдат публикувани непосредствено след церемонията на сайта на наградите humanoftheyear.org.

Последвайте страниците на БХК и на „Човек на годината“ във Facebook, както и събитието на живото излъчване за повече подробности. Клуб Z е медиен партньор на събитието.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.