Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ивайло Иванов, който вървеше "една стъпка" след Младен Маринов и стана шеф на СДВР, а после главен секретар на МВР, тази сутрин даде интервю за снегопочистването. 

След идването на служебното правителство Йорданка Фандъкова показно "прибра" Иванов на поста шеф на столичния инспекторат. 

Заради назначението дори общински съветници от ДБ и "Спаси София" поискаха оставка на самата Фандъкова.

Впоследствие тя първо обяви - през ноември, че се отказва от назначението, но видимо то вече е факт. 

Тази сутрин пред БНТ бившият главен секретар от времето на полицейските побоища на протестите, обяви че всички основни пътни артерии в столицата са проходими. Облечен във фосфоресциращи дрехи на Столичен инспекторат, Иванов каза, че всичко е "на асфалт" и тече обработка на улиците от обществено значение. По думите му акцент сега са вътрешнокварталните улици.

Няма закъснения на гарадския транспорт и сигнали от граждани за непочистени улици.

Въпреки това Иванов каза, че има забележки към снегопочистващите фирми само за спирките.

"По отношение на спирките на масовия градски транспорт, подходите към улиците. Все пак има още време, видях, че се работи, но ако не се справят, съответно ще има наложени санкции".

За непочистена спирка глобата е 2000 лв., уточни Ивайло Иванов. Но побърза да уточни, че няма забележки към конкретна фирма.

"Ние не сме привърженици на санкциите", каза той.

Той даде и няколко "катаджийски" съвета - шофьорите да внимават и да са със зимни гуми.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.