Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сателитната интернет услуга Starlink, подразделение на SpaceX, не може да продава продукта си в Индия, тъй като не е лицензирана като интернет доставчик там. Това обяви местното правителство, съобщи Ройтерс.

Концепцията на Starlink, заради която Мъск и хората му изпратиха над 1800 сателита в орбита, е да осигури бърз и сравнително евтин интернет на най-отдалечените точки на планетата. Индия е ключов пазар - милиони потенциални потребители живеят в огромни селски райони, където клетъчното покритие е минимално, а кабели няма.

Компанията се регистрира като бизнес в страната на 1 ноември и веднага започна да приема предварителни заявки - до момента те са вече 5000, въпреки солената за местните такса. Все още няма дата за плановото пускане на услугата, но хората на Мъск очакват това да стане с над 200 000 потребители до края на 2022 г.

Властите препоръчват на хората да се въздържат от услугата.

На теория, Starlink вече функционира в 21 държави - но навсякъде е на етап публична бета. Най-скоро и най-близо до нас ще е налице в съседна Гърция.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.