Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Едва ли има друга група от български имигранти в света, които да имат щастието да гледат най-добрите театрални постановки, най-новите български филми и да се срещат с най-популярните български писатели на територията на новата си родина. Заслуга за това има една инициатива, която днес навършва пет години.

„Арт театър“ и създателят му Катя Костова стоят зад поредица театрални спектакли и филмови представяния пред българската публика в градове в цяла Германия. Идеята за този проект хрумва на Катя Костова преди пет години, когато кани Татяна Лолова да изнесе моноспектакъла си „Дуенде“ в Берлин.

Оттогава българите в Германия са се срещали с десетки свои любимци. „Островът“, „Хората от Оз“, „Театър, любов моя“ са постановки, които препълват и залите в Берлин, Хамбург, Мюнхен или Кьолн. Успоредно с театралните постановки „Арт Театър“ започва да кани и на филмови премиери най-новите български филми.

В момента на турне в Германия по тяхна покана са Яна Маринова и Свежен Младенов с „Любовни писма“. Заедно с Георги Тошев театърът ражда и идеята известни артисти да четат известни автори. Така българите в Германия се сдобиват с възможността и редовно да се срещат с любими писатели. 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.