Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Православната ни църква вече си има радио. "Епархийски глас" на Софийската митрополия може да се слушат в реално време от всички вярващи - не само в България, но и от българите, които са в чужбина.

"Православното радио излъчва в интернет и много хора ни се обадиха, за да благодарят за възможността да слушат неговата програма, от която звучи Божието слово. Получихме също много добри отзиви и идеи", казва в интервю за БТА Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на Негово светейшество патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит.

Православното радио "Епархийски глас" се излъчва в интернет в страницата на Софийската митрополия на адреса: https://mitropolia-sofia.org/, или на адреса: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.

"Преди една година Негово светейшество патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, даде своето благословение да се създаде православното радио "Епархийски глас", което да подпомогне културно-просветната, религиозната и духовната дейност на Софийската митрополия", каза епископ Поликарп.

Той обясни, че за една година е била изградена базата на радиото, неговото студио, както и целият православен комплекс, който е към православното радио.

"На 1 ноември, с водоосвещение, дадохме официалното начало на православното радио "Епархийски глас" към Софийската света митрополия. Избрахме това име, защото преди една година създадохме списанието "Епархийски глас" и искаме да се знае, че радиото и списанието са гласът на Софийската епархия, на Софийската митрополия, на Негово светейшество патриарх Неофит и на Софийската епархийска църква", заяви епископ Поликарп.

В програмата на радиото има църковна музика и православни беседи, излъчват се и богослуженията от митрополитския храм "Св. Неделя"

Програмата на православното радио "Епархийски глас" е дневна и нощна. Излъчват се на живо и богослуженията, които са от митрополитския катедрален храм "Св. Неделя" в София. Имаме възможност да излъчваме на живо, по радиото, и големи богослужения от различни храмове, които са в столицата, но и от църкви от Софийската епархия, каза още епископ Поликарп.

Всеки ден вече по православното радио "Епархийски глас" се излъчват на живо богослуженията от митрополитския катедрален храм "Св. Неделя" - в 8.00 и в 16.00 часа. Това са ежедневните служби в храма. Когато има голяма тържествена служба обаче, тя започва в 9.00 часа, и също се излъчва по православното радио, съобщи епископът.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.