ДПС-Враца организира новогодишен купон, с който изпрати изключително успешната 2014 г. Това става ясно от публикация в сайта modernavratza.com, според която на празненството, провело се в петък, са присъствали около 250 души, а грижата за доброто настроение на присъстващите е била поверена на Орхан Мурад и Весела.

„Радвам се, че тази вечер ще бъдем заедно, ще празнуваме заедно, ще се веселим заедно. Подчертавам тази дума ЗАЕДНО, защото тя е ключът към всеки успех, включително и към успеха на Движението за права и свободи в област Враца. Ако не бяхме заедно, нямаше да постигнем тези впечатляващи резултати. Ако не бяхме заедно, нямаше сега да имаме за втори път народен представител от ДПС в област Враца – Айхан Етем“. Това каза в обръщението си областният лидер на ДПС Борислав Банчев.

Областният лидер на ДПС-Враца Борислав Банчев

„Благодаря на всички, които дадоха всичко от себе си и Движението за права и свободи постигна респектиращи резултати на изборите за Европейски и Национален парламент. Радвам се, че сме заедно тази вечер и вярвам, че влиянието на ДПС ще бележи ръст в област Враца. Вярвам в това, защото виждам пред себе си млади, интелигентни и мотивирани хора, а това е важно условие за всяка победа“, заяви самият Етем.

Депутатът от ДПС във Враца Айхан Етем

На изборите за европейски парламент ДПС взе 11 747 гласа, което е близо 20%. На парламентарните избори резултатът бе малко по-нисък - 10 626 гласа или 12.9% На парламентарните избори през 2013 г. ДПС имаше 7 975 гласа, което е 8,9%. ДПС е единствената партия, която на евровота увеличи подкрепата си в сравнение в изборите за НС през 2013 г. Особено интересен е фактът, че движението печели в пъти повече гласове в нетрадиционни за него общини и райони.

В специална викторина първа награда за най-много правилни отговори спечели община Мездра

Клуб Z  се свърза със сайта modernavratza.com, за да поиска разрешение за използване на информацията и снимките на изданието. Това обикновено колегиално обаждане обаче се оказа извънредно сложна процедура. От сайта препоръчаха да се обадим на самия Банчев, тъй като информацията и снимките били разпространени от пресцентъра на местната структура.

Разговорът с Банчев премина през няколко етапа. Първаночално той бе,меко казано, резервиран. "Вие да не сте от ония, дето пишат глупости", любезно попита Банчев. След което изтъкна, че в България журналисти няма и предупреди, че ДПС-Враца има навик да съди онези медии, от чиито публикации организацията се чувства засегната. В крайна сметка Банчев все пак каза, че няма нищо против Клуб Z да напише статия за празненството и дори покани представител на медията на гости във Враца на разноски на местната структура на ДПС.

Във вихъра на танца