Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От днес вече има булевард "България", вместо булевард "Г. Димитров" в центъра на столицата на Камбоджа - Пном Пен, съобщава в профила си във фейсбук българският евродепутат Андрей Ковачев, цитиран от БТА. 

"Днес имах среща със заместник-председателя на Комисията по външни работи в парламента на Камбоджа - г-н Яра Сус. При първата ни среща преди няколко години го помолих за съдействие за преименуването на един от централните булеварди в столицата Пном Пен на булевард "България", разказва Ковачев. 

Той допълва, че предишното име на булеварда е било, по думите му, "наследство от кървавия режим на Червените кхмери, които кръщават булеварда "Георги Димитров" в знак на благодарност към комунистическа България, която първа в света е признала преврата на масовия убиец Пол Пот за легитимен".

"Днес г-н Яра Сус ме информира, че процесът е завършен и ми предостави документите от съответните камбоджански институции с решението за новото име - "България". 

Благодаря на г-н Яра Сус, на камбоджанските институциите и на Министерството на външните работи, както и лично на г-жа Екатерина Захариева, тогава министър на външните работи, която на 10 февруари 2021 г. предложи и подкрепи преименуването", пише още Ковачев в профила си във фейсбук. 

Той допълва относно промяната на името на булеварда той отбелязва: "Остатъкът от комунизма е премахнат!" 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.