Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия обяви България и Хърватия за високорискови държави, в които епидемията от коронавирус се разпространява в опасни размери. Всеки, който влиза в Германия от тези две държави, ще трябва да остава в 10-дневна карантина. Изключение се прави само за напълно ваксинираните с две дози, като втората трябва да е поставена най-малко 14 дни преди пътуването.

Също така без карантина ще влизат в Германия и оздравелите от COVID-19, които имат официален документ за това, а болестта е прекарана през последните 6 месеца.

Хората без ваксина или документ, че са оздравели, могат да се освободят от карантината най-рано 5 дни след влизането им в германия след негативен тест. Други държави от ЕС, които са обявени за високорискови, са Румъния, Словения и Литва.

70 държави общо са обявени от института „Роберт Кох“ за високорискови в момента.

Мярката за България влиза в сила от тази неделя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.