Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес в махалата беше като първомайска манифестация навремето.

След като министърът обяви извънредните мерки и зеления сертификат от днеска за утре, и аз като примерен гражданин и работник отидох да си взема документа от джипито.

Още като излязох от входната врата, се сблъсках с нещо невиждано. От 19-а поликлиника на „Мизия“ имаше опашка до детската градина „Магнолия“. 

За зелени сертификати.

Щях да се откажа, но заплахата да не ме пуснат на работа и в кръчмата беше сериозна.

Освен това всички се познаваме, успяхме да се сближим отново след толкова време COVID. В шеги и закачки опашката почна да намалява. Е, и поклюкарствахме по старому, толкова време не бяхме се виждали. Разказахме си за болежките, споделихме новини за нови лекарства, за добри доктори. Не беше съвсем безполезно. 

Но тогава влезе в ход народопсихологията. Разделихме се на зелени сертификати, болни за лекарства със здравните книжки и редовните клиенти на джипито – така, за социални контакти. И се започна.

- Аз идвам само за сертификат, не мога да чакам да ти изписват лекарствата.

- Ами защо не си си го извадил досега?

- Защото не знаех, че министърът ще измисли толкова шантаво нещо.

- Ами сега ще чакаш на опашката.

Комшийката Лили изрева – хора пуснете ме, имам тенджера на котлона. Пуснахме я, но това наруши дисциплината. Едни почнаха да мърморят, други да крещят, че трябва да има ред в тая държава.

Ред в тая държава ли, каза възрастен учител. Ако имаше ред, нямаше да се тъпчем тука и да се караме.

Как издържа д-р Янчова не знам. Възпитана жена, нищо не каза за министъра си. Сгънах на четири сертификата, сложих го в портфейла и се запитах, кой сега може да каже дали е автентичен. Никой няма право да ми гледа личната карта, нито пазачът на входа на работата, нито кръчмарят, нито някой от магазина. Но имам.

За какво беше тази лудница. След като само 30% от учителите и 50% от лекарите са ваксинирани? Кой да ни учи?

Ключови думи

Коментари

.....

Со кротце, со благо и со малко тояжка нещата се получават. Инак няма оправия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.