Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Медици от центрове за Спешна помощ в цялата страна и COVID отделения в болници излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването.

Те настояват за 40% увеличение на заплатите им, трудът им да се признава като първа категория при пенсиониране и по-справедливо разпределение на допълнителните плащания в борбата срещу COVID.

Това съобщи за БНР един от организаторите доктор Иво Георгиев от Видин, който председателства синдикалната организация там.

"Председател съм на синдикат "Защита" към национален синдикат "Здравеопазване". Работя в Спешна помощ в град Видин. Идваме тук, за да изразим нашето отношение към хората, които докараха системата не до колапс, а до срутване, до сриване. Положението е трагично! Системата е срината, няма координация между хората, които карат болните, „Спешна помощ“ и болничните заведения, които ги приемат и това докарва до едно голямо кощунство спрямо нашите пациенти, спрямо българският пациент", обясни защо медиците протестират д-р Георгиев.

По същото време в близост се проведоха два протеста срещу COVID мерките, организирани от партии, които отричат ваксините срещу коронавируса и пандемията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.