Истината, е че кралица Елизабет II, която обира всички на покер, звучи малко неправдоподобно. Но пък Саймън Ле Бон пее зверски... 

Британските класици Duran Duran ще представят този петък най-новия си албум Future Past.

Студийният дългосвирещ запис е петнадесети подред в дискографията на Саймън Ле Бон и компания, които в последно време се завърнаха ударно на музикалната сцена. Британците са една от емблематичните осемдесетарски групи. Тази атмосфера се усеща и във видеоклипа на най-новия им сингъл Anniversary.

Независимо дали кичът е малко в повече, в парчето Саймън, който след дни - на 27 октомври, ще навърши 63, пее наистина забележително.

 

Видеото е режисирано от носителката на награда BAFTA Алисън Джаксън. Режисьорката е известна с работата си в различни проекти, използвайки двойниците на известни личности, напомня zrockradio.bg. Прави го и в клипа на Anniversary.

Във видеоклипа виждаме имитаторите на десетки знаменитости, сред които Шер, Мадона, Брад пит, Джордж Клуни, Памела Андерсън, Владимир Путин, Елтън Джон, Даниел Крейг и разбира се - кралица Елизабет II.

При много от тях забелязваме ирония и закачка с конкретни характеристики на тялото им, като например изплуващите над водата задни части на риалити звездата Ким Кардашиян или ръстът на Путин.

А за да бъде аналогията с бохемските години на края на миналия век пълна, виждаме и младите образи на самите музиканти от Duran Duran, които по това време бяха на върха на славата си.

Anniversary следва пилотния сингъл Invisible, който Duran Duran пуснаха през май. И тази първа песен беше тотално "дюранска" - спомнете си я:

След това групата представи суперпровокативното парче More Joy!, записано заедно с японската пънк банда CHAI.

Албумът Future Past, който чакаме в петък, ще включва 12 нови песни и колаборации с известни музиканти, сред които с певицата Lykke Li, с дългогодишния пианист на Дейвид Боуи - Майк Гарсън, с Греъм Коксън от "Блър".

Три бонус песни пък са включени в луксозното издание на винил.

Duran Duran е създадена в Бирмингам през далечната 1978 г. - две години преди дори Depeche Mode да се съберат в гр. Базилдън.