Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Финландски туристи бяха санкционирани от германските власти заради нацистки поздрав в мемориал на мястото, където е бил някогашният нацистки концентрационен лагер "Дахау", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тримата мъже са получили доживотна забрана да посещават обекта, а властите се готвят да повдигнат обвинения. Те казали, че не знаели, че поздравът с изпъната напред ръка е незаконен в Германия.

"Но вероятно би могло да им мине през ума, че в Германия това не се одобрява", заяви полицейски говорител.

Символите и знаците, свързани с нацистката епоха, са забранени в Германия, освен ако не са поставени в определен контекст, например в музеите.

"Дахау" е първият концлагер, открит от нацистите веднага след идването им на власт през 1933 г. В началото той е използван за задържане на политически противници, а впоследствие е разширен. Лагерът е освободен от американските войски през април 1945 г., малко преди края на Втората световна война.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.