Мъж от ромски произход е решил да съди здравния министър Петър Москов. Христо Николов вече е подал жалба в Комисията за защита от дискриминация.

„Като гражданин на тази държава определям себе си за ром - заяви Христо Николов пред Нова тв. - Министър Москов, като човек заема публично място в обществото, си позволи да заяви - емоционално или под афект - че ще спре линейките в ромските гета и посочи статистика, за която вътрешният министър заяви, че няма такава”, обясни той.

Става дума за огласените цифри, че от 225 нападения над лекари, 175 са се случили в ромските гета.

Според вече имало данни, че лекари от спешните екипи вече отказват помощ на хора в махали, където изобщо не е имало нападения. 

Освен това Христо Николов не е доволен от това, че министърът е сложил всички роми под общ знаменател и обяви пресен случай в Пещера, където доктори отказали да влязат в гетото. Николов обяви, че вече бил сезиран зам.-министърът на здравеопазването. 

Той пожела и "най-строгите наказания" заради "нагнетено чувство, че някой е безнаказан". Ромската общност също била пропищяла от "изверги" от собствения си етнос, призна Николов.