Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руски наемници от частната група "Вагнер" изместват държавната власта в Централноафриканската република (ЦАР) и "изземват данъчните функции", заяви френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Когато те проникнат в една страна, те извършват голям брой нарушения, изнудвания и понякога дори заместват държавните власти на страната", заяви министърът в предаване по канал Франс 5.

Той посочи като пример случващото се в ЦАР, където според него "за да могат да получават заплащане, те изземват данъчните функции на държавата".

Франция се противопоставя категорично на пристигането на групата "Вагнер" в Мали, където се очаква те да обучават местните въоръжени сили и да гарантират охраната на държавното ръководство, припомня АФП.

Париж вече предупреди преходното правителство на страната, че присъствието на "Вагнер" ще постави под въпрос френското военно присъствие.

"Това е напълно несъвместимо с начина, по който ние си представяме борбата срещу тероризма в Мали", подчерта Льо Дриан.

Париж подозира частната група наемници, че действат от името на Кремъл на места, където Москва не иска да афишира официално присъствието си.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.