Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Не може заради няколко души, които не искат да си свършат работата докрай, цялата система и цялата държава да страда. Нивото на търпение вече е минало точката на кипене и ако това не се разбере от тези, които не искат да правят нищо, които държат бездействието си, а не действието си, то трябва да ги накараме да разберат, че тяхното време е минало.”

Така определи проблемите в съдебната система вицепремиерът по координацията на европейските политики Меглена Кунева в Сливен. Бившата еврокомисарка подчерта, че ако съдебната система се подреди, това означава, че ще се подреди държавата.

"Ако страната ни има такава съдебна система, която да бъде независима и наистина осигурява справедливост и да прилага закона еднакво за всички, това ще бъде друга държава", каза Кунева, цитирана от Радио "Фокус". Тя подчерта, че не иска повече бъдещето на страната ни да бъде заложник на това, че някои не си свършва работата до край в съдебната система и склонен да приема поръчки или да не изпълнява задълженията си. Според нея, това обижда стотиците добри магистрати в България.

Вицепремиерът добави, че още в сряда ще бъде приета стратегията на Министерския съвет по отношение на съдебната реформа. 

Кунева каза още че българските граждани са показали отчетливо възмущението си и знаят, че държава се прави с хора, независими и смели, що се отнася до съдебна система и управление. Според нея, този обществен натиск ще свърши не по-малко работа, отколкото формалното приемане на плановете.

„Смятам, че никой не трябва да си прави илюзии, че хората ще търпят по същия начин да се развиват нещата в съдебната система, нито по отношение на назначението на магистрати, нито с бездействието”, каза още Меглена Кунева. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.