Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Латвия Егилс Левитс даде положителен резултат на тест за коронавирус, съобщи днес президентската канцелария, цитирана от ДПА. Резултатът е от бърз тест, който Левитс си е направил вчера вечерта след завръщането му от посещение в Швеция. Сега ще си направи и писиар тест, каза негов говорител.

Левитс е отложил предвидена за днес среща с новия естонски президент Алар Карис, който е в Рига за първото си посещение след встъпване в длъжност. Вместо с президента естонският лидер ще се срещне с председателката на парламента на Латвия Инара Мурниеце.

Днес президентът на Естония трябваше да направи и първо посещение в Хелзинки и да разговаря с финландския си колега Саули Ниистьо. Визитата на естонеца обаче бе отменена. Финландският президент се самоизолира, тъй като вчера е имал среща с латвийския си колега в Швеция, където и двамата участваха в международен форум за борба с антисемитизма, предаде ТАСС.

През февруари 66-годишният Левитс беше един от първите в Латвия, които се ваксинираха срещу коронавирус. Направи го пред камерите, за да окуражи своите 1,9 милиона сънародници да последват примера му. Въпреки усилията му обаче ваксинационната кампания в Латвия протича много бавно и нивото на инфекциите нарасна значително през последните седмици. Това принуди правителството в понеделник да обяви извънредно положение, което ще е в сила до 11 януари.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.