Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Четвъртият национален протест на браншовата камара "Пътища" приключи. Днес, изглежда, демонстрацията бе най-ефектна, а на жълтите павета в София - които са културно-историческо наследство, бе стоварена тежка строителна техника. 


Причината - неизплатени от държавата, но изработени от фирмите договори за пътна поддръжка на републиканската пътна мрежа. Според служебното правителство обаче, тези договори са незаконни, в момента се проверяват, а пък тези, които били наред - щели да бъдат изплатени. Сагата обаче добива вече заплашителни размери, защото навлизаме в сезона на "изненадващия първи сняг". 

И въпреки че пари за плащането на зимната поддръжка са осигурени, само от фирмите зависи дали ще го извършат.

 

Днес стана ясно, че пътищарите искат окончателно оставката на Виолета Комитова, както и че тя продължава да прави поредната проверка на договорите им. 

Фирмите твърдят, че нямат пари да платят на работниците си и че те са останали вече няколко месеца без пари. Факт е, че сред тези, които протестират има фирми, които са част от тези, взели огромните аванси по строителството на "Хемус". Факт е и че други не са вземали. 

Странно е обаче защо фирмите са подписвали незаконни договори с допълнителни анекси към тях, за които не е осигурено финансиране от правителството на ГЕРБ. Странно е и ако винаги досега се е правило така, а накрая на годината кабинетът е плащал с министерски постановление, защо до момента протести през октомври не сме виждали.

 

За капак пътищарите обявиха, че ще съдят АПИ за пропуснатите ползи и че няма да спрат протестите, докато исканията им не бъдат изпълнени. 

Така че - утре ни чака нов, вероятно дъждовен, но и пълен с тежка механизирана техника ден в центъра на София. Разрешен официално от Столична община. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.