Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В писмо до правосъдния министър Янаки Стоилов от Синдиката на служителите в затвори в България (ССЗБ) изразяват задоволство от корекциите в бюджета за 2021 г, с които са им отпуснати нови 200 щата.

Но и имат нови искания.

Това става ясно преди среща днес с министъра на правосъдието.

Те пишат, че не са наясно какво става с бонусите за добра работа, с парите за ободрителин напитки в нощните часове от 60 ст. на 1 лв.

След като изреждат повишаващите се цени, от ССЗБ пишат::

"Всички наши членове с безпокойство и нарастващо напрежение вече си задават въпроса, който вълнува всички граждани : „Колко тежка ще е предстоящата зима?“

И затова на прага на изготвянето на следващия републикански бюджет обявяват искания:

- Увеличение на основните месечни заплати за всички служители в ГД“ИН“ и „ГД“Охрана‘ с 30 %;
- Увеличение на сумата за храна, съответстващо на повишените цени на стоки и услуги;
- Увеличение на еднократната сума, полагаща се за пътни разходи на служителите, съответстващо на почти 30% увеличение на горивата спрямо годината на издаване на последната заповед;
- Увеличение на сумата за полагащите се ободрителни напитки за положен нощен труд от 0.60ст. до минимум 1лв.;
- Увеличаване на щатната численост, отново с 200 бройки.

Както Клуб Z писа, неотдавна надзирателите изнесоха данни как след като уж са извоювали увеличение на парите за дрехи, самите... дрехи се оказали на баснословни цени.

От техните синдикати редовно организират сериозни и многолюдни протести.

Ето и оригиналното писмо на ССЗБ до министър Янаки Стоилов:

Коментари

искането

И аз искам, не 30 а 50%.... а мама каза искай си...колкото до надзирателите, че те си изкарват по няколко бона отгоре от внасяне на алкохол и наркотици по затворите, това що не се казва....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.