Българският футболен съюз е отнесъл случая с футболиста на "Левски" Хосе Кордоба до ФИФА, съобщава централата ни на официалния си сайт. Причината е, че със състезателните права на играча има проблем.

"Във връзка с възникналия казус по отношение на състезателните права на футболиста Хосе Кордоба, Българският футболен съюз уточнява, че след картотекирането на същия в ПФК Левски, са получени допълнителни документи, променящи обстоятелствата за предоставяне на състезателни права.

Случаят е отнесен до компетентните органи на ФИФА. Футболистът е със спрени права до решение на администриращия орган", се казва в кратката позиция на БФС.

Панамецът Хосе Кордоба беше представен като футболист на "Левски" на 7 септември - с договор до 30 юни 2022 г. Преди това той се подвизаваше в "Етър", където пък бе дошъл от испанския "Селта". Във Велико Търново мина проби.

Бранителят влезе в 89-ата минута на мача с ЦСКА-София (1:2). Снощи обаче не беше в групата на срещата с "Лудогорец" (2:4). Пред "Диема Спорт" Станимир Стоилов каза, че въпросът защо не го е използвал трябвало да се зададе на администрацията на клуба и на БФС.

Било му казано, че не може да пусне Кордоба в игра.

Сега възниква въпросът ще последват ли санкции за "Левски", ако се докаже, че е използвал 20-годишния панамец неправомерно срещу ЦСКА-София.