Мъж е застрелян в лицето тази сутрин до стадион "Георги Аспарухов" в столичния квартал "Сухата река", предаде бТВ.

По непотвърдени данни издъхналият мъж е около 45-годишен, застрелян е докато отивал на фитнес близо до арената на "Левски". На главата му била поставена чанта. Произведен е бил един изстрел. Подаден е сигнал в полицията. 

Малко след покушението в района е открит опожарен автомобил, вероятно свързан с инцидента. Изяснява се самоличността на убития. На мястото продължава да тече оглед.

Цялата алея към сектор "А" на стадиона е отцепена.

Според бТВ убитият е Георги Христов, по прякор Тинето. През 2002 г. при грабеж в Харманли той уби човек и рани други двама. През 2005 г. Христов бе осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Тогава наказанието бе наложено задочно, тъй като след грабежа той се укри и бе обявен за международно издирване от Интерпол. 10 години след извършването на престъплението - през 2012 г., бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е бил освободен.

Към момента от полицията не потвърждават самоличността на убития, тъй като текат процесуално-следствени действия и не може да бъде дадена повече информация. От МВР казаха единствено, че става въпрос за 44-годишен мъж, който е известен с множество криминални прояви.

Очаква се да бъде обявена повече официална информация.