Парламентът ще разгледа днес ратификация на договора за заем между България и четири банки. Депутатите трябва да разрешат на фиинансовия министър Владислав Горанов да сключи договор за заем от 1,5 млрд. евро с четири банки - Citibank, HSBC, Societe Generale и "Уникредит Булбанк", за срок от шест месеца с възможност за удължаване при лихва, определена на база на EURIBOR плюс надбавка.

Парите ще бъдат използвани за финансиране на дефицита в държавния бюджет и предоставянето на заем за Фонда за гарантиране на влоговете в банките и ликвидна подкрепа,  се посочва в мотивите към законопроекта.
Мостовият заем ще бъде погасен с планирана емисия държавни ценни книжа на външните пазари през 2015 г.

Също днес Народното събрание трябва да избере председател на Комисията по култура и медии. Точката бе включена в последния момент в дневния ред на депутатите. Макар до последно да твърдеше, че няма да има нова номинация за поста в последния момент Патриотичният фронт издигна кандидатурата на бившата царистка Полина Карастоянова. Тя трябва да замени Слави Бинев, който под обществен натиск се отказа от шефския пост.