Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидери от Централна Европа подписаха съвместна декларация, в която се казва, че миграцията не бива да е отговорът на намаляващата раждаемост в ЕС и се призовава блокът да остави политиката за семейно планиране под национална юрисдикция, предаде Ройтерс, цитирана от БТА .

Силните позиции срещу миграцията на правителствата от централноевропейски страни като Унгария са популярни сред много техни избиратели, но са в рязък контраст с политиките на останалата част от блока. Централноевропейските страни възразяват и срещу критиките от ЕС на техните политики по социални въпроси като правата на хомосексуалните.

В изявлението, подписано от премиерите на Унгария, Полша, Чешката република, Словения и от президента на Сърбия, която не е страна членка на ЕС, се казва, че "увеличаването на броя на европейските деца е жизнено важно за запазване на християнската култура и други религиозни традиции на Европа за идните поколения". "Миграцията не бива да бъде виждана като основния инструмент за справяне с демографските предизвикателства", се допълва в него.

Унгарският премиер Виктор Орбан, който е изправен пред предизвикателството от трудни за спечелване избори догодина, става все по-радикален във вижданията си в сферата на социалните политики, за да защитава, според него, традиционните християнски ценности от западния либерализъм.

През последните седмици след превземането на Афганистан от талибаните той засили и антимигрантската си кампания.

Орбан, според когото миграцията на мюсюлмани в Европа е заплаха за културната идентичност на континента, посети района, в който се издига метална ограда на границата на ЕС със Сърбия. Той бе придружаван там от чешкия си колега Андрей Бабиш.

Бабиш също ще се явява на избори след две седмици и подобно на Орбан и той води кампания със силно антимигрантска платформа.

Според данни на "Евростат" раждаемостта в ЕС спада от 2000 г. Статистиката от 1,53 раждания на жена през 2019 г. е значително под 2,1 раждания на жена, което се смята за достатъчно за предотвратяване на намаляване на броя на населението.

"Единственото устойчиво решение, предпазващо от изчезване на Европа, е да бъде повишена раждаемостта", каза Бабиш на Демографската среща на върха в Будапеща, където лидерите от Централна Европа подписаха съвместната декларация.

Централноевропейските икономики се възстановяват от пандемията и фирми от региона трудно намират работници на пазарите на работна ръка.

Коментари

....

Прави са. Като се ислямизира, Европа няма да се възроди, а ще се срине. Хилядолетната мечта на арабите ще се сбъдне, а с белите европейци-християни (вкл. и атеисти) е свършено. Атентатите и самосиндикалните нападения на мюсюлмански камикадзета в последните години са достатъчно ясен сигнал какво очаква континента.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.