Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Случаят със задържания при съвместна операция на ГДБОП, МВР и НАП служител на "Фискален контрол" е тежък удар върху авторитета на НАП, който градим със съвместните усилия на близо осем хиляди добросъвестни професионалисти. Ще окажем пълно съдействие на правоохранителните органи за изясняване на случая и справедливо наказание на виновните.

Това казва в обръщение към всички служители на НАП изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов.

То беше предизвикано от задържането от ГДБОП на данъчен служител, поискал подкуп от 600 лв. от собственици на магазин в столицата. Малко преди 14,30 часа във вторник час служителят на приходната агенция влязъл в магазин на столичния бул. „Христо Ботев“ и закупил определен продукт. След като не му издали касова бележка, той се представил със служебна карта и обяснил, че за да не налага глоба за неиздаване на касовия бон, трябва да му бъде дадена определена сума пари - 600 лв. От магазина подали сигнал в полицията, а пристигналите на място служители на ГДБОП задържали данъчния. 

В последвалото си обръщение Спецов заявява още, че "той и ръководният екип ще са безкомпромисни спрямо всеки случай на корупция и опит да се руши общественото доверие в НАП".

"Недопустимо е служители на Агенцията да петнят труда на всички нас, които всеки ден доказваме лоялността и ангажираността си към организацията. Очаквам от всеки ръководител в агенцията да организира незабавно лична среща с екипа си, на която да бъдат обсъдени корупционните рискове и етичните стандарти, които очаквам занапред да се спазват безкомпромисно", се подчератава още в обръщението на шефа на НАП.

Коментари

По тежък удар от самия Спецов няма

Измамникът вика че имал авторитет. Ти да видиш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.