"Левски" отново не успя да спечели със Станимир Стоилов като старши треньор - 0:0 срещу ЦСКА 1948 от осмия кръг на Първа лига на ст. "Георги Аспарухов". Миналата неделя "сините" направиха 2:2 с "Локомотив" (Пловдив). 

Двубоят премина при истинска футболна атмосфера - повече от 8000 зрители се стекоха на "Герена" да видят завръщането на Станимир Стоилов начело на "Левски".

Най-добрата възможност тима на Мъри за целия мач бе 15-ата минута, когато тийнейджърът Марин Петков овладя добре и стреля в горния десен ъгъл на Даниел Наумов - вратарят изби топката, а тя се отби в гредата.

Домакините продължиха да са по-активни преди почивката, но гостите се бранеха добре и не им позволиха да ги застрашават сериозно.

Това стана в 55-ата, когато може би най-добрият вратар в българското първенство отрази удар с глава на Билал Бари.

Наумов продължи да прави спасявания и да бъде стабилен. И в края на срещата се намеси при шут на Радослав Цонев.

Най-добрата възможност - и единствената, за ЦСКА 1948 бе в 70-ата, когато Георги Русев проби и центрира, а Галин Иванов стреля с глава, но слабо.

Факт е, че "Левски" поотпадна физически, което улесни отбора с червени екипи. В 86-ата топката срещна ръката на Марин Петков в наказателното поле, но съдиите (и тези на ВАР) прецениха, че няма основание да се отсъди дузпа за ЦСКА 1948.

Публиката изпрати с ръкопляскания и възгласи любимците си, независимо че трите точки убягнаха.

"Сините" са десети с 8 точки, а ЦСКА 1948 има 5 на предпоследното място.

По-рано днес "Черно море" и "Локомотив" (София) направиха 1:1. Гостите изравниха с гол на юношата Валентин Николов от свободен удар в края.

Резултати от вчера: "Царско село" - "Локомотив" (Пловдив) 0:2, "Арда" - "Пирин" 3:0, "Ботев" (Пловдив) - "Берое" 2:1.