Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националното преброяване ще продължи по електронен път до края на септември.

Това съобщи в четвъртък пред журналисти в Министерския съвет говорителят на правителството Антон Кутев.

Срокът за попълването на онлайн анкетните карти на НСИ, което се прави веднъж на всеки десет години, изтичаше на 17 септември.

Преброяването започна с фалстарт като през първите два дни сайтът беше почти недостъпен заради хакерски атаки. От Националния статистически инстутит увериха, че личните данни на гражданите са напълно защитени и изтичане на информация няма.

От днес, 16 септември в НСИ заработи помощен център за съдействие по въпроси на преброяването за граждани и преброители. Той ще работи всеки ден от 9.00 до 18.00 часа, включително събота и неделя. Намира в сградата на НСИ на ул. „Панайот Волов“ № 2 в София.

На място гражданите ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от института, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти на НСИ. За посетителите ще бъдат осигурени маски и дезинфектанти, както и необходимото разстояние между работните места, на които ще се преброяват, обясняват от институцията.

Удължаването на електронното преброяване обаче не отлага тръгването на преброителите по домовете, което ще стане от 18-ти септември. Всеки, който се е преброил, трябва да връчи или остави на преброителя уникалния код, който е получил от системата на НСИ.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.