Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За да се справи с натиска на пенсионната система, Германия има нужда от повече работна ръка. Годишно са нужни поне 500 000 имигранти, които да работят и плащат данъци и осигуровки, за да се запази сегашният модел на пенсиониране. Това заяви финансовият експерт на Свободната демократическа партия в Германия Кристиян Дюр. 

"Трябва из основи да променим стратегията си с имигрантската политика. Ако успеем да превърнем Германия в отворено, модерно общество, което приема чужденци на работа, ще успеем да стабилизираме пенсионната система", заяви той. "Преди 50 годин ичетирима работещи финансираха една пенсия, днес имаме само двама работещи към един пенсионер", посочва още той. "Към това се прибавя и фактът, че повече хора се пенсионират, отколкото излизат на пазара на труда". 

Дюр критикува решението държавата да субсидира непсиите. „Не можем да си позволим това твърде дълго. Необходима е реформа“, заяви той. Дюр предлага да се заложи на вноса на квалифицирана работна ръка, както и на финансиране на пенсиите с акции. Пенсионните каси трябва да инвестират в акции, за да имат по-голяма печалба, смята той.

За да се стабилзира системата и да се намалят дълговете са нужни от поне половин милион трудови мигранти годишно, изчислява Дюр. Съотнесено към населението на Германия и сравнено с други държави това не е много, смята той. Необходимо е да се изработи точкова система за имиграция по примера на Канада. 

Канада подбира имигрантите си по образование, трудов опит, знание на езика и възраст. Също така страната трябва да улесни признаването на чуждестранни дипломи и квалификации. 

За повече имиграция призова и шефът на Агенцията по труда Детлеф Шееле. Според неговите сметки годишно Германия има нужда от най-малкото 400 000 квалифицирани имигранти. 

Ключови думи

Коментари

.....

Да пращат самолети в Афганистан и въобще в Близкия Изток, както и в Африка и да товарят - желаещи има с милиони.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.