Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Български и албански банди се борят за овладяване на апетитния пазар на понички по гръцките плажове и често се стигало и до престрелки между тях, съобщават медии в Гърция и Северна Македония.

44-годишен грузински гражданин разказва пред “Прототема”, че както си почивал на плажа на Неа Мармара на Халкидики чул изстрели зад гърба си и вик “Горе ръцете!”

Той мигновено изпълнил разпореждането, но се оказало, че то не е за него, а за нарушител, който е дръзнал да продава донъти на “чужда” територия. 

Полицията получавала често сигнали за подобни неприятни инциденти, понякога стигащи само до побои и устни заплахи. 

Поничките, които масово се продават по плажовете в Гърция, носят 400 процента печалба - те се вземат на едро от пекарните за по 50 евроцента, а се продават по 2 евро на плажуващите.

Дневните продажби на един средно натоварен плаж възлизали на 500-600 понички, т.е. печалбата е поне 800 евро, като се приспадне малката надница на продавача. Парите се прибирали обикновено от албански и български “бизнесмени”, които непрекъснато се опитвали да извоюват нови територии за бизнеса си един от друг. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.