Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Парламентарният дрескод вече никога няма да бъде същият. Депутатът Филип Станев се появи днес в Народното събрание с така модерните иначе (но за дефиле в градска среда) раздърпани дънки. Заради които не един или двама журналисти са били връщани на входа. Снимка на Станев в пленарната зала направи фотографът на Клуб Z Веселин Боришев и малко след публикуването й и във facebook тя буквално заживя собствен живот.

А лайтмотивът на всички коментари е - дали това не е Photoshop. Или: "Филип plAin. До кръста в парламента, под кръста на Слънчака" (Надежда Ганева). Или: "KLETA MAJKA BALGARIQ" (Ивет Добромирова). 
 
Но пък "Има такъв народ" е антисистемна партия и обитателите на парламента, принудени сега да ходят в жегата със сака, стегнати вратовръзки и неудобни обувки, може би тайно се надяват новият тренд да се наложи трайно.

Дънките обаче не са останали незабелязани (обратното би било трудно) и от останалите парламентарни групи, защото оказа се - някои от тях са сезирали председателката на Народното събрание Ива Митева, която направи забележка на Станев. А той демонстративно се изправи пред колегите си, за което бе аплодиран. А после и причакан от медиите, пред които обясни символиката:

"Това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще опитаме да закърпим отново".

Обаче обеща: "Тези дънки ще ги нося само в частен план" - където никой нямало да го види - вкъщи.

Ето още малко атмосфера от парламента днес, видяна през обектива на Боришев:

Татяна Дончева.
Пламен Николов.
Лъчезар Иванов.
Йордан Цонев.
Из групата на ГЕРБ.

________________________

* Plain clothes (англ.) всекидневно цивилно облекло. А Philipp Plein е немски моделиер, станал изключително популярен преди 12 години, създал свои мъжки и дамски модни линии и верига магазини по цял свят.

Коментари

ИТН помляха политическите .тутки

На изборите след 2 месеца със сигурност ще вземат пълно мнозинство, а мазните грантаджии и мисирките им побесняват без порции и опъват жили

Танчи Хипопотамчи

Направо кърти паркета. Вероятно и буквално.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.