Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският самолетостроител "Еърбъс" (Airbus) обяви днес, че се цели в една от най-печелившите пазарни ниши на американския си конкурент "Боинг" (Boeing) с план за товарна версия на своя пътнически самолет A350, съобщи Ройтерс. Компанията смята, че пандемичният бум в интернет пазаруването ще надживее световната здравна криза, коментира агенцията.

Boeing от години доминира на пазара на въздушни товарни превози, дори когато европейският му конкурент грабна короната му като най -големия производител на пътнически самолети в света.

Airbus заяви, че управителният му съвет е подкрепил план товарният A350 да влузе в експлоатация през 2025 г. Компанията не съобщи веднага клиентите си.

„Вярваме, че имаме много обещаващ самолет“, каза изпълнителният директор Гийом Фори, след като представи по-добри от очакваното резултати за полугодието.

Boeing доминира в сектора товарните самолети от десетилетия с моделите си 767, 777 и 747, припомня Ройтерс. Агенцията още през март съобщи за плановете на Airbus да се вклини в този пазарен сектор.

Изпълнителният директор на Boeing Дейв Калхун в сряда обяви нови разработки на компанията, включително товарна версия 777X, която се очаква "в относително близко бъдеще".

777X се очаква да бъде най-големият двумоторен пътнически самолет в света, но развитието му се забави поради затягане на стандартите за сертифициране на безопасността и слабо пазарно търсене в пътническите превози по време на пандемията.

Ръководителят на Qatar Airways заяви пред Ройтерс миналия месец, че Boeing вече показва проекти за товарен кораб 777X.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.