"В програмата на колегите от Патриотичния фронт (ПФ) е заложено падането на новините на турски по БНТ. Направихме разумен компромис с преместването им в БНТ, защото премахването на новините не се приема от Реформаторския блок (РБ). Това не означава нарушаване на човешки права. Бих бил по притеснен ако се наложи да съборим правителството". Това каза пред БНТ Найден Зеленогрски, съпредседател на на парламентарната група на РБ.

Той определи решението за новините и назначенията, поискани от патриотите като разумен компромис. "Ако ПФ се оттегли от мнозинството това може да доведе до тежки и непредвидими последици за България. Струва ми се, че е по-добре  за обществото да се намери едно решение", смята Зеленгорски.

Според него мнозинството е "една конструкция с доста голямо напрежение вътре в нея. Затова във всяка стъпка сме внимателни, за да не позволм конструкцията да се разпадне". Към момента не се коментирал въпросът ПФ да стане част от коалицията. Към момента патриотите подкрепят само програмата на кабинета.