В демократичните държави обикновено опозиционните партии са тези, които се опитват да провалят заседанията на парламента. И докато усилията им често остават напразни, то вероятно нищо не сплотява по-добре разнородните групи около идеята незабавно да напуснат пленарната зала от появата на неканен вредител.

Председателката на парламента на Андалусия Марта Боскет говореше от трибуната, когато забеляза плъха в залата. Тя се провикна силно по микрофона и си закри устата, докато в залата се понесе симфония от разтревожени възгласи.

40 секунди по-късно натрапникът явно напусна залата, тъй като присъстващите започнаха дружно да ръкопляскат.

Заседанието бе прекъснато малко преди да бъде подложено на вот предложението бившата президентка на региона Сусана Диас да бъде одобрена за сенаторка на Андалусия. Малко по-късно депутатите се върнаха в пленарната зала и подкрепиха номинацията на Диас, която определено ще има повече от една причина да запомни този ден.

Междувременно местни медии потвърдиха, че плъхът действително е бил много голям и че е бил заловен скоро след прекъсването на заседанието.

Парламентът на Андалусия се намира в Севиля, като първите регионални законодателни избори са проведени през 1982 г. - няколко години след края на диктатурата на Франко.