Едно от новите попълнения на "Лацио" - албанският краен защитник Елсеид Хисай, трябва да направи летящ старт в отбора, а също така да разчита феновете да не са злопаметни. Второто е малко вероятно да се случи, особено ако Хисай не си помогне с първото.

27-годишният футболист, който напусна "Наполи" и премина в столичния клуб, избра твърде неподходяща песен за своето "посвещаване" в тима по време на вечеря, докато "орлите" са на предсезонна подготовка. Това е традиция в стотици клубове по цял свят - новаците пеят песен по избор, за да бъдат приети от съотборниците си. Обикновено е весело.

Хисай се спира на популярната Bella Ciao. Лошо - това е антифашистка песен, нещо като химн на партизаните, особено в годините на Италианската съпротива (1943-1945 г.). А "Лацио" минава за крайнодесен отбор, поне така се определят огромна част от феновете му. И се гордеят с връзките с Бенито Мусолини.

Изпълнението на албанския национал бе качено в инстаграм от негови съекипници и много бързо изтрито (някой им е обяснил "мечешката услуга"), но гафът вече бе сторен. Любопитно е, че други футболисти пригласят, ала поне не се виждат.

Последваха гневни реакции от страна на фенове на отбора в социалните мрежи. Други пък им се подиграваха.

Мостът "Понте Фламинио" във Вечния град осъмна с надписа "Хисай е червей. "Лацио" е фашистки".

Говори се, че запалянковци дори опитали да влязат в персонален контакт с играча и представители на клуба в базата, където е отседнал отборът. 

"В исторически план нашата фенска маса е крайно вдясно и ние се гордеем с това, коментира Франко Костантино, виден "лациал", пред Adn Kronos. - Да пееш Bella Ciao с фланелка на "Лацио" е нещо немислимо. Хисай направи грешка и няма извинения."