Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Поне 19 са вече жертвите и десетки са обявени за изчезнали след огромни наводнения в Западна Германия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Властите в окръг Ойскирхен съобщиха в четвъртък за осем смъртни случаи заради наводненията.

Спасителните операции бяха възпрепятствани от факта, че телефонните и интернет връзки бяха прекъснати в част от региона, който се намира югозападно от Кьолн.

Полицията в град Кобленц съобщи, че четирима души са загинали в окръг Арвайлер, а около 50 са се покачили на покривите на къщите си в очакване на спасение.

Шест къщи се срутиха за една нощ в село Шулд.

"Съобщено е, че много хора са изчезнали", каза полицията.

Шулд е разположен в Айфел, вулканичен район от хълмове и малки долини югозападно от Кьолн.

Пълният размер на щетите в региона все още не е изясен, след като много села бяха отсечени от водите и свлачища, което направи пътищата непроходими.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват как свободно носещи се коли по улиците от течението и къщи в момента на срутване.

Полицията съобщи, че четирима души са загинали при отделни инциденти, след като мазетата им са били наводнени в Кьолн, Камен и Вупертал.

Германската метеорологична служба DWD прогнозира, че валежите ще облекчат четвъртък.

Шестима загинали в Белгия. Искат евакуация на Лиеж

Прелялата река Маас потопи почти изцяло уличните фенери по крайбрежната улица в Лиеж.

 

Най-малко шестима души загинаха при наводненията, предизвикани от проливните дъждове в Белгия.

Река Маас прелива, а властите в Лиеж настояват града да бъде евакуиран.

Голям част от Валония и няколко провинции във Фландрия са в изключително тежка ситуация. На много места във Валония е обявено извънредно положение.

Двама души са загинали в провинция Лиеж, 4 трупа са открити в околностите на град Вервие. В община Пепинстер са се срутили няколко къщи. На определени места водата стига до кръста. Предприема се евакуация на хората от най-засегнатите региони - провинциите Намюр и Люксембург. На места хора се опитват да евакуира с лодки децата си.

В Южна Белгия е спрян железопътният транспорт. Много пътища за затворени.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.