Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов е освободен.

Това съобщиха в четвъртък от Министерството на здравеопазването. 

Причината - днес пред служебния министър Стойчо Кацаров са били представени резултатите от проверката в болницата, извършена от Националната здравноосигурителна каса. Според констатациите - открити са нарушения за над 1,1 млн. лв., които лечебното заведение трябва да възстанови. НЗОК е установила редица нередности, сред които и "отчетена, но неизвършена дейност", както и "отчетена и заплатена дейност за пациенти, които не са лежали в лечебното заведение за периода на хоспитализация, отразен в „История на заболяването“. 

Договорът на управление на проф. Балтов е прекратен, смятано от днес, на база данните от проверката, обясняват от МЗ. За поста му е посочен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата. 

Все още няма подадени заявления за вписване на промените в ръководството на "Пирогов" в Търговския регистър, показа проверка.

По рано днес проф. Петко Салчев - директор на НЗОК, обясни, че над 123 247 297 лева са платени на лечебните заведения в страната за работа в неблагоприятни условия в епидемична обстановка извън каквато и да е лечебна дейност. 50 милиона лева от тях са получили едва 10 от тях.

"И тъй като се говори, че има тормоз върху лечебните заведения, но може би се фиксира едно от тях, то без да работи е получило 11 229 200 лева или 9 на сто от изплатената сума за цялата страна", каза проф. Салчев като уточни, че говори за "Пирогов".

"Не виждам административен тормоз", добави той.

Данните са пратени на прокуратурата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.