"Не сме стигнали до точката за ръководството на НФСБ. Ако не ме изберат, няма да плача. Досега сме гледали само устава". Това каза пред журналисти на втория конгрес на НФСБ лидерът на партията Валери Симеонов.

"Най-важният въпрос за нас е уреждането на това спиране на новините на турски език по БНТ. Не сме се отказали от това, настояваме и сме се обединили с Реформаторския блок (РБ) за това“, посочи Симеонов.

Той поясни, че РБ не са поканени на конгреса, защото не смятат, че са партия от патриотичния сектор.

„ГЕРБ също не са патриотична партия и затова не са поканени и те. Подкрепяме програмната декларация и правителство, което ще я изпълнява“, добави още Симеонов.

При откриването на конгреса Симеонов заяви: 

„Много тежка е отговорността за спасяването на страната от тежката икономическа криза, духовният упадък, демографската катастрофа и повсеместните апатия и отчаяние. Водени от думите на нашия духовен патрон Николай Хайтов: „Изтървем ли България, изтървали сме всичко“, се обрекохме на упорита борба за възраждането на идеите на нашите будители и патриоти. На пошлостта и цинизма ние противопоставихме нашата честност и вяра“.

Според него партията е успяла да разбие  "олигархично-политическия монопол".

"Съвсем скоро ще стане ясно, че парламентарната група на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ е една от най-подготвените. Групата, която е с най-ясни принципни позиции".

Това пък каза при откриването на конгреса на съпредседателят лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Имаме прекрасни взаимоотношения, имаме и механизми, които отработваме“, добави Каракачанов.

По думите му, в политиката дори когато правиш компромиси, отстояваш принципите си.