Жълт код е обявен за днес в три области на Северна България -  Видин, Монтана и Враца. Поради ниските температури при земята, на много места в тези области ще има условия за образуване на поледици и допълнително обледяване.
Продължава да е обявен червен код за тревога за река Тунджа при Елхово. Днес се очакват известни повишения на речните нива в Югозападна и Централна БългарияПо данни и прогнози на НИМХ днес ще вали в цялата страна. По-значителни ще са валежите в Централна България. Очакваните количества в Източна и Западна България ще са 3-10 л/кв.м, в югозападните райони до 15 л/кв.м, в Централна България - 10-25л/кв.м.

През нощта срещу неделя повече ще вали в източната половина от страната - между 5-15 л/кв.м, в западната количествата ще са от 0-1 л/кв.м до 7-8 л/кв.м. В неделя също ще превалява, но по-слабо, ще има нови количества валежи в Югозападна България - 3-10 л/кв.м., в останалата част от страната - 0-5 л/кв.м.

Внимателно се следи нивото на река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, където в резултат на отичането на реката към нейното устие и наложилото се изпускане на води от язовир Жребчево, се очаква нова вълна (около 30 см). В Ямбол максималните критични нива ще бъдат достигнати днес, а в Елхово утре. В Елхово съществува реална опасност да бъдат залети ниските части на града, земеделските площи и спортните площадки около реката.
От министерството на околната среда предупреждават, че са възможни внезапни наводнения. Оперативното звено към министерството продължава да е активирано.

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава в сила и днес. Пътищата Симеоновград - село Троян, Бориславци - Малко Брягово и Княжево - Синапово в Хасковска област остават затворени след наводненията. Няма наводнени квартали в Свиленград, въпреки че река Марица премина критичните 5 м.

Граничният пункт Капитан Андреево е отворен и пропуска всички автомобили и в двете посоки. Всички водоеми в региона са под денонощно наблюдение. От снощи нивото на водата се смъкна с около 40-50 см., но продължава да вали. "Информацията ми е, че отгоре продължава да идва по-висока вода, а това означава, че след 5-6 часа най-късно нивото ще се вдигне пак". Това каза за Агенция „Фокус” кметът на Гълъбово Николай Тонев. „Обмисляме да обезопасим подстанцията с дига, за да можем да източваме вътре водата и да пуснем на населението постоянен ток, тъй като вече над 30 часа Гълъбово и селата са на режим през два часа”, посочи Тонев. 

Кметът на Балчик Николай Ангелов пък обясни, че щетите от наводнението през юни вече са преодолени. Той обаче предупреди, че при следващо голямо наводнение има опасност бедствието да се повтори.