Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хонконгската полиция съобщи, че е арестувала девет души, заподозрени в терористична дейност, след като разкрила опит за направа на взривни устройства и за залагането им на различни места в града, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Шестима от задържаните са гимназисти, уточни полицията. Групата се опитвала да направи бомби от взривното вещество триацетон трипероксид (ТАТР) в домашна лаборатория в общежитие.

Според полицията задържаните планирали да заложат взривните устройство в съдилища, в жп тунели и на железопътни линии и дори в улични кофи за боклук, "за да има максимални щети".

Арестуваните са на възраст между 15 и 39 години, петима мъже и четири жени, каза старши офицер от полицията към хонконгското управление за национална сигурност.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.