Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полицията в Гърция засилва контрола на движение по пътищата в страната заради поредицата почивни дни от днес до понеделник.

Новината съобщи БНР.

Спира се движението на товарни камиони над тон и половина на натоварени участъци и на изходите от градовете.

Както е известно, гърците отбелязват не само държавните, но и религиозните празници, най-значителните от които са обявени за неработни дни. Това освен Рождество, Кръщение Господне (Богоявление), Великден, Успение Богородично, ден на Свети Димитър, включва и Ден на Света Троица - Петдесетница, който е в неделя, и Св. Дух - в понеделник.

Въздушният трафик в Гърция се е засилил през май, съобщи пък БГНЕС. Това се дължи на решението на правителството да облекчи ограниченията за пътуване в началото на летния туристически сезон, сочат данните на органите на гражданската авиация.

Международните посещения са скочили над 25 пъти през май - от само 14 273 година по-рано до 383 107, показват още данните, цитирани от Евронюз. След засилването на ваксинационната кампания в страната и ключови за нея пазари, правителството очаква 50 на сто ръст спрямо нивата от 2020 г.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.