Тази вечер започва Европейското първенство по футбол. От 21 часа е откриването, а от 22 първият мач: Турция - Италия на стадион "Олимпико" в Рим. Шампионатът бе отложен през миналата година заради пандемията, а по стадионите ще има и публика, макар и не в пълния им капацитет.

Припомняме, че първенството е Паневропейско - провежда се в 11 държави и градове за първи път в историята. Бяха и 12, но Ирландия и Дъблин загубиха домакинството си. Севиля пък взе мачовете на Билбао, така Испания запази своята квота. Всички останали в списъка са както бе планирано.

В следващите дни ще има по три мача на ден - от 16, от 19 и от 22 часа. В някои дни по два (от 19 и 22 ч.), а в последните дни от груповата фаза ще бъдат и по четири.

Евро 2020 ще се излъчва по каналите на БНТ и "Нова броудкастинг груп" (най-често чрез "Диема Екстра"), но понякога и с Нова тв.

Финалът е на 11 юли на стадион "Уембли".

В линка по-долу можете да видите цялата програма по дни и часове, а също така групи, схема, стадиони и кои тв канали ще излъчват срещите. Там можете да следите и резултатите, а също така класиранията в групите.