След впечатляващата активност на вота в чужбина на редовните парламентарни избори на 4 април, кампанията "Имаш право на България" пусна ново видео, мотивиращо сънародниците ни зад граница да участват и в предсрочния вот на 11 юли.

180 000 души гласуваха на вота през пролетта, с 53% повече от изборите през 2017 г. На предстоящия вот пък ще има рекорден брой секции зад граница.

Кампанията, дело на общността Bulgarians in USA - Българи в САЩ - е с обновен сайт imashpravo.com  и предлага още и рекламни материали. 

"Българи, където и да сте по света, имате право на България! Залогът на тези избори е огромен – за бъдещето ни, за децата ни, за родителите ни. Залогът е да се върнем в България и никога повече да не се срамуваме от зейналата корупционна язва, пропита в скандали и олигархия, в държавата ни“, заявява Ваня Божилова-Креймър, представител на групата Bulgarians in USA.

Организаторите подчертават, че окуражават изборната активност, а не гласуването за конкретна партия или коалиция. И подсещат българите зад граница, че всеки от тях може да заяви това не по-късно от 25 дни преди изборния ден (15 юни 2021 г.) чрез eлектронно заявление за гласуване в сайта на Централната избирателна комисия.

Видеото е дело на рекламната агенция The Smarts, а музиката е предоставена безплатно от българската инструментална формация "Булгара".