Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делян Пеевски, който е известен с редките си медийни изяви и за когото от месеци не се знае къде точно се намира, след новината, че попада в черни US списъци изпрати своя официална позиция много бързо.

"Считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон", пише Пеевски за попадането му в списъка на санкционираните лица за корупция по линия на закона "Магнитски".

Той твърди още, че не е извършил нищо, с което да накърни човешки права, не е държавен служител и не е участвал в корупционни действия, а мотивите, изложени от американските власти, не съдържали нито един верен факт.

Пеевски обявява и че е уведомил адвокатите си в САЩ и че ще предприеме "всички законови действия".

Ето и цялата позиция на Пеевски

Във връзка с включването ми от страна на САЩ в санкционния списък заявявам, че считам подобен акт за абсолютно недопустим, тенденциозен и неотговарящ на духа и смисъла на този закон.

Това е така, защото не съм извършил нищо, с което да съм накърнил международно признати човешки права, не съм държавен служител и не съм участвал в корупционни действия, като разпространените мотиви за наложените санкции не съдържат нито един верен факт, се казва в позицията на Пеевски.

Същевременно съм наясно, че ангажираният значителен финансов и политически ресурс от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с добрите си контакти, които използва срещу своите опоненти, е допринесъл за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, присъства отдавна в неговите медии и за мен случилото се днес не е изненада, допълва Пеевски.

Уведомил съм адвокатите ми в САЩ и ще предприема всички законови действия срещу този акт, се казва в заключение от бившия депутат.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.