Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шефът на ГДБОП стана поредният висш кадър, разделил се с поста си.

Любомир Янев е бил преназначен тази сутрин.

Това потвърди МВР официално.

"Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха", заяви пред Нова тв Янев.

По думите му в неговия стол ще седне Калин Стоянов, който в момента ръководи дирекция за агентите под прикритие.

По-късно дойде и кратко съобщение от пресцентъра на МВР:

Главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП

Със заповед на министър Бойко Рашков от днес  главен комисар Калин Стоянов е временно преназначен на длъжността директор на ГДБОП. Той бе представен пред състава от заместник-министър Енчо Мирчев и  и.д. главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

Главен комисар Стоянов работи в системата на МВР  от 2003 г., като последователно е заемал  изпълнителски и ръководни длъжности в Областна дирекция на МВР – Бургас, а от юли 2014 г. е  началник на отдел „Специални операции“ при Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.

Досегашният директор на ГДБОП Любомир Янев е преназначен в системата на МВР.

Схемата е вече позната от доскорошния шеф на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков. След като начинът на уволнение на главния секретар на МВР Ивайло Иванов предизвика правни спорове и "кръгова отбрана" от страна на ГЕРБ, Стефчо Банков съобщи пред медии, че просто е преназначен по Закона за МВР от Бойко Рашков. Той трябвало да консултира министъра в сферата срещу изборни измами и дори му бил даден кабинет - до тоалетната и без слънчева светлина. 

После пък вече бе инициирано дисциплинарно производство. Банков каза, че атакува в административния съд акта с преназначаването.

Интересно е, че именно трите "обезглавени" служби - ДАНС, "Вътрешна сигурност", а и ГДБОП са субектите на проверка, която прокуратурата нареди - прилагали ли са СРС срещу политици преди изборите на 4 април.  Отделен въпрос е, че самият Бойко Рашков се учуди - как държавното обвинение ще разпорежда проверка на Бюрото за контрол на СРС, което (би трябвало да) е независим орган, избиран от парламента.

Очаквайте подробности

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.