Полицията в американския щат Ню Хемпшир е издала заповед за арест на едно от лошите момчета в рока - Мерилин Менсън, съобщи Би Би Си.

52-годишният Менсън, чието истинско име е Брайън Уорнър, е обвинен за предполагаеми нападения, които нямат сексуален характер. Според полицията музикантът и агентите му са запознати с въпросната заповед „от известно време“. Но нито рокаджията, нито някой от екипа му до момента са се опитали да отговорят по официалния ред. 

В изявлението на полицейското управление в Гилфорд се казва, че по повдигнатите обвинения Менсън може да получи присъда затвор до 1 година и глоба до 2000 долара.

По-рано този месец стана ясно, че бившата помощничка на Менсън Ашли Уолтърс го съди, твърдейки и за упражнен сексуален тормоз. Уолтърс подаде жалба срещу бившия си работодател за това, че бил „ужасяващ“ и казвал на приятели, че можели да я опипват и целуват, карал я да работи и по 48 часа без прекъсване. Менсън и екипът му отхвърлиха тези обвинения.

„Ужасяващо изкривяване на реалността“ пък бе коментарът на музиканта през февруари, когато актрисата Евън Рейчъл Ууд, че е била „ужасно малтретирана“ от изпълнителя, когато преди години имали връзка.