„Нова броудкастинг груп“ прибавя още един спортен канал - Diema Sport 3, като и вдига цената на пакета Diema extra с три лева. Така препоръчителната към кабелните оператори вече ще бъде 11,99 лв. от 1 юли. Сега е 8,99 лв.

В официалната информация се казва, че новият канал ще предложи на зрителите в България премиум спортно съдържание в HD качество.

„В Diema Sport 3 ще бъдат програмирани едни от най-оспорваните и зрелищни футболни първенства от Топ 5 на Европа - Първа и Втора Бундеслига и френската Лига 1, както и състезания от Формула 1“, пише още в прес съобщението.

Досега Бундеслигата вървеше по „Евроспорт“, а френският шампионат - в каналите на бТВ.

Diema extra излъчва английски футбол - Висшата лига, Чемпиъншип и турнирите за двете купи, също така българският шампионат и национален турнир, спортове като Формула 1, бокс, баскетбол, хокей на лед и т.н.

Досега цената всяка година се вдигаше с 1 лев.

„Придобиването на правата за мачовете от най-високото стъпало в германския клубен футбол и най-висшата дивизия във френския футбол постави необходимостта да създадем още един спортен канал. Щастливи сме да обявим, че от това лято Diema extra се разраства с четвърти HD канал. Нашата амбиция е да продължим да обогатяваме съдържанието в програмата, така че да предложим на зрителите най-атрактивните спортни събития в света“, казва Николай Андреев, главен изпълнителен директор на „Нова броудкастинг груп“, в прес съобщението.