Британският физик-теоретик Стивън Хокинг заяви, че неговият специфичен глас, възпроизвеждан от речеви синтезатор, както и характерните му тенекиени интонации са идеални за образа на злодея в следващия филм за Джеймс Бонд. Това съобщи в. The Telegraph.

Геният Хокинг директно признава, че е навит да играе в екшън за агента 007.

"Представям си се в ролята на отрицателния персонаж в лента за Бонд. Мисля, че инвалидната количка и компютърният глас идеално ще си паснат с кинематографическата ми задача", пояснява физикът.

Както отбелязва The Telegraph, образът на проф. Хокинг вече неведнъж е използван от режисьорите. Например пародия на световноизвестния учен се появи в една от сериите на "Сем. Симпсън", сниман е и в телевизионния сериал "Теория за големия взрив".

На всичко отгоре Стивън Хокинг има сериозното намерение да се присъедини към британската комедийна трупа "Монти Пайтън" на тяхното прощално шоу на 1 юли 2015 г. в Лондон.

Новият филм за Джеймс Бонд излиза на екран на 23 октомври 2015 г. За четвърти път агент 007 на Нейно Величество ще бъде изигран от супер убедителния Даниъл Крейг, а главната бонд гърла е прелестната французойка Леа Сейду. Режисьор е майсторът на съспенса - британецът Сам Мендес, лауреат на "Оскар" за "Американски прелести". Ролята на главния гадняр е поверена на австриеца Кристоф Валц - също с "Оскар" (от Тарантиновия "Гадни копилета").