"Лестър" за първи път в историята спечели най-стария футболен турнир в света - Купата на Футболната асоциация на Англия. На финала пред 21 хиляди зрители на "Уембли" тимът на Брендън Роджърс би "Челси" с 1:0.

Юри Тилеманс заби вълшебен гол с далечен удар в 63-тата минута. Не мина без драма. В 89-ата "Челси" отбеляза гол (може би автогол) и запразнува лудо изравняването, но ВАР отмени попадението за засада на Бен Чилуел - вероятно за сантиметри.

Така след четири загубени финала "Лестър" прибави и купа към шампионската титла от 2016 г. А "Челси" вече мисли за финала на Шампионската титла, но и за битката за топ 4 във Висшата лига.

Първото полувреме предложи опасности пред двате врати, но не и точен удар в очертанията им.

След почивката "Лестър" заигра по-добре и голът на Тилеманс (горе) падна логично, предвид и по-голямата амбиция на аутсайдера в този сблъсък.

След 0:1 "Челси" натисна. Не му спореше обаче както в големите мачове напоследък. Въпреки това Каспер Шмейхел спаси голови удари на Кай Хаверц и Мейсън Маунт, като при втората ситуация напомни на героизмите, които правеше някога баща му Петер Шмайхел.

В края емоциите смениха цвета за секунди. Това бе най-посетеният мач в родината на футбола след повече от година.