Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След навлизането на израелската армия в Газа в много германски градове бе съобщено за антиизраелски или антисемитски атаки срещу израелски културни центрове или граждани.

В Гелзенкирхен, Бон и Мюнстер се проведоха антисемитски маршове пред синагогите в тези градове. Запалени са и много изралески знамена.

Посланикът на Израел Джереми Исахаров настоя за повече защита за всички граждани и обекти на Израел в Германия.

"Моля най-настоятелно германските власти да гарантират сигурността ни", заяви той в интервю за тв ARD.  "Обезпокоени сме от антисемитските прояви и нападенията над синагоги. Конфликтът в Близкия Изток няма нищо общо с израелската общност в Германия", уточни той. 

Членове на израелската общност в Германия също изразиха безпокойството си. Председателката на еврейската общност в Гелзенкирхен заяви:

"Като дъщеря на оцелели от холокоста съм притеснена и не разбирам как може да се стигне до там".

В Гелзенкирхен тълпа крещя антисемитски лозунги пред синагогата в града.

Маргрет Трауб от синагогата в Бон пък посочи, че антисемитски изказвания се чуват от всякаква политическа посока – крайнодесни, крайнолеви и центристи.

"Все ми е едно в какво вярват хората. Но за съжаление все по-често млади мъже мюсюлмани са тези, които нападат евреите".

Външният министър Хайко Маас разпореди веднага да се увеличи охраната на синагогите в Германия.

"Колко е тъжно, че се налага да прибягваме до такива мерки", заяви той. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.