Новоремонтираният път Мездра - Ботевград се пропука 5 месеца след като беше пукнат. Става дума за участъка между Люти дол и Ребърково - отсечка, по която колите се движат от средата на декември. 

Днес обаче репортаж на бТВ показа, че по пътя има пукнатини, а притеснени граждани на региона пишат в социалните мрежи, че "отново ще останем без път". 

Пред телевизията обаче, представител на фирмата за надзор на проекта инж. Атанас Димов обясни, че ремонт не се е правил на този път, откакто е пуснат, защото той е само за временна експлоатация. 

"Не са завършени окончателно строително-монтажните работи. Изградената временна конзола има леко изместване, ние го следим и поставяме на регулярна база битумна паста, за да не влиза вода в армонасипа. Срокът на проекта е за 36 месеца - завършва през 2023 г. Има възможност за затваряне на целия път по проект, но трафикът няма откъде да мине", заяви той. 

Кристина Иванчева от фирмата изпълнител пък призна, че трасето няма нито акт 15, нито акт 16, а е въведен с решение за временна експлоатация.