Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош е зам.-кмет на София, по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, съобщи Столична община.

Той поема поста от Тодор Чобанов, който бе отстранен от кметицата Йорданка Фандъкова след забавяне на реставрацията на банята в „Овча купел“. Чобанов изкара 9 години на поста.

Боршош е културолог по образование, създател на емблематичните за София културни пространства - литературен клуб „Перото“, театър „Азарян“, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, отбелязват от Столична община. Той е носител и на наградата на Общината за ярки постижения в областта на културата. 

Невинен на първа инстанция, прокуратурата ще протестира

Мирослав Боршош бе обвинен през 2017 г. за присвояване на средства и умишлена безстопанственост на подопечния му от 2015 г. Национален дворец на културата - малко след като бе отстранен от поста от тогавашната министърка на европредседателството Лиляна Павлова. Тя беше свидетел по делото, както и вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев.

В крайна сметка Боршош бе оправдан на първа инстанция по всички обвинения - като съдията Стефан Милев отбеляза, че за обвинението, базирано на плащане за ремонта на НДК в аванс, „е по-добре да замълчи от уважение към правото“, а за присвояването на 3,4 млн. лв. - „изследването беше загуба на време“.

Колегата на Боршош - бившият изпълнителен директор Валентин Кръстев - обаче бе признат за виновен за принуда над двама служители, които е натискал да подписват документи. Той получи 3 години условно.

Прокуратурата заяви в края на март, че ще протестира оправдателната присъда пред по-горна инстанция.

Коментари

Герберащината

Очаква се гръмко заглавие в агенция ПИК, подсъдимия Боршош бе назначен за зам. кмет на София....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.